Eisen Belastingdienst aan de BTW? Boekhoudprogramma Offective

Eisen Belastingdienst

Aan het voeren van een administratie zijn (helaas) allerlei verplichtingen gebonden. Zo gaven we in een eerdere blog al aan dat u als ondernemer onder andere een bewaarplicht heeft van 7 jaar. U dient hierbij al uw facturen, contracten, bankafschriften, offertes en meer te bewaren.

De Belastingdienst stelt ook aparte eisen aan de BTW. Zo moet uit uw administratie duidelijk blijken hoeveel BTW u moet betalen. Dit kunt u aantonen door middel van uw verkoopfacturen, inkoopfacturen en privégebruik van goederen en diensten. Deze gegevens staan in een verkoopboek, inkoopboek of een kas- en bankboek. Veel ondernemers gebruiken hier een boekhoudprogramma voor waarin alles overzichtelijk wordt bijgehouden en weergegeven. Daarnaast is het belangrijk dat alle facturen een duidelijk overzicht bevatten met een prijs exclusief BTW, uitgesplitst naar het BTW-tarief en het te betalen BTW-bedrag uitgesplitst naar BTW-tarief.

Wilt u meer weten? Kijk dan eens op de website van de Belastingdienst.

Wat kan Offective u bieden?

Met boekhoudprogramma Offective haalt u alles in huis om uw administratie, volgens de wettelijke eisen van de Belastingdienst, bij te houden. BTW tarieven worden automatisch uitgesplitst en u kunt per kwartaal eenvoudig uw BTW aangifte indienen via Offective.

Offective is leverancier van online bedrijfssoftware. Offective bestaat uit 12 modules. Van boekhouden en CRM tot HRM en projectmanagement met urenregistratie. Al deze modules hebben als doel uw organisatie optimaal te ondersteunen. Klantdata verspreidt over allerlei verschillende systemen behoort hiermee tot het verleden!

U kunt de modules zelf uitkiezen en aan- en uitschakelen wanneer u wilt. Het boekhoudpakket kunt u inrichten naar de wensen die gelden voor uw bedrijf.

Wilt u meer weten over ons boekhoudprogramma? Ga naar de pagina: boekhoudprogramma.
Benieuwd naar de kosten van onze boekhoudmodule? Ga dan naar de pagina: prijzen.

Probeer 30 dagen gratis!

Bronnen

Reageren niet mogelijk.

 
X

Eenvoudig en snel proberen

Ervaar Offective voorraadbeheer zelf met een proefaccount van 30 dagen. Na registratie ontvangt u direct een e-mail met de logingegevens. Dit is geheel vrijblijvend en uw account wordt niet automatisch verlengt.

Koppel bestaande administratie
Aanmelden