Excel boekhoud sjablonen

“Waar bestaat een Excel sjabloon uit?” hoor ik u denken. Verrassend veel! Een Excel sjabloon kan namelijk uit verschillende templates bestaan, denk hierbij uit keuze tussen:
    • De standaard balans van de financiële positie van uw onderneming;
    • De kolommenbalans
    • Crediteurenbeheer
    • Debiteurenbeheer
    • Winst- en verliesrekening
    • Pakbonnen
    • Facturen

De templates zijn simpel maar zeer effectief! De meeste Excel Boekhoud sjablonen worden zo opgebouwd zodat zij allemaal voldoen aan de wettelijk opgelegde eisen van de belastingdienst. Voor alle zekerheid is het te adviseren dat u, voordat u uw gehele boekhouding in het bestand sleept, om informatie vraagt of dat specifieke sjabloon aan de eisen voldoet. Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer u het gevoel heeft dat u alle informatie correct heeft ingevuld (volgens het sjabloon), maar er dan achter komt dat het niet voldoet aan de wettelijke eisen. 

Starters

Excel boekhoud sjablonen worden ook steeds vaker in gebruik genomen door startende ondernemers die simpelweg niet aan de kosten van een boekhoudprogramma en/of boekhouder willen denken.  De meningen over dit onderwerp verschillen ook enorm. Er zijn veel startende ondernemers die nog geen ervaring hebben met Excel in het algemeen. Dit betekent dat ze het ondernemen, het correcte afhandelen van de boekhouding en Excel moeten leren op hetzelfde moment.  Dit kan veel tijd en energie kosten! 

Al om al kunt u met Excel boekhoud sjablonen en een beetje hulp,  u prima redden met uw boekhouding. En dit allemaal zonder extra kosten! Wilt u toch de stap maken om zelf vanuit een leeg Excel document het boekhoud avontuur aan te gaan? Dit is  mogelijk maar dit is niet makkelijk! 
 

Bekijk alle Boekhoudprogramma's