Boekhoudpakketten voor ZZP’ers

U kunt bijvoorbeeld denken aan de boekhoudpakketten voor ZZP’ers, die daar speciaal voor bedoeld zijn. Bent u adviseur of wellicht consultant? Dan heeft u niet te maken met inkoop en verkoop, maar gaat het puur om het aanbieden van de diensten en enkele kosten die u maakt. U heeft dan een heel ander boekhoudpakket nodig dan wanneer u als groothandel zou opereren, met een aantal personeelsleden. Wat dat betreft kunt u de boekhoudpakketten selecteren op basis van het type ondernemer dat u bent.

Boekhoudpakketten met het oog op groei

Er zijn daarnaast bijvoorbeeld ook boekhoudpakketten beschikbaar, specifiek met het oog op groei. U zorgt er daarmee voor dat u de komende jaren vooruit kunt, bijvoorbeeld wanneer u personeel aan gaat nemen en het aantal orders flink toe zal nemen. Ga na hoeveel werk er in een order gaat zitten en bepaal of dat op de lange termijn vol te houden valt. Op die manier kunt u een schifting maken in de verschillende boekhoudpakketten, zonder dat u ze allemaal hoeft uit te proberen of in detail na hoeft te gaan.

Gratis boekhoudpakketten

Tenslotte kunt u gebruik maken van de gratis boekhoudpakketten. Dit is vooral interessant wanneer u relatief weinig eisen heeft, maar u kunt er daarnaast voor kiezen om er gewoon eens een aantal uit te proberen. Kijk onder andere naar de mogelijkheid om de voorraad bij te houden, of voor een helder overzicht van de facturen te zorgen. U kunt de pakketten gewoon eens uitproberen, om er daarmee voor te zorgen dat u een goed beeld krijgt van wat er beschikbaar is. Probeer enkele boekhoudpakketten en vergelijk de mogelijkheden met de functionaliteiten die u zoekt, om te kunnen ondernemen op de manier die u wenst.