Boekhoudprogramma met bankkoppeling

Een boekhoudprogramma met een bankkoppeling zorgt ervoor dat iedere dag de gemaakte transacties, automatisch in uw boekhoudprogramma worden geladen. Wanneer de transacties in het programma zijn geladen, dan koppelt het systeem de betalingen direct aan de bijhorende debiteur. De automatische bankkoppeling zorgt er dus eigenlijk voor dat u uw betaling niet meer in uw debiteurenbeheer hoeft te bewerken. Bij de betalingen waarvan het programma ze niet kan koppelen aan een bepaalde klant, worden ook in een aparte overzicht onder elkaar gezet. U heeft dan alsnog een overzichtelijke lijst maar u dient dan zelf een klant te koppelen aan desbetreffende betaling. Momenteel zijn onderstaande banken het meest bekent met de koppelingen:

– ABN Amro
– ING
– Rabobank
– Bunq
– Knab

Het is ook mogelijk om te betalen vanuit uw boekhoudprogramma en zelfs zonder dat u hoeft in te loggen bij uw bankomgeving. Wanneer u ervoor gekozen heeft om zo bijvoorbeeld een inkoopfactuur te betalen, dan krijgt u een notificatie van de bank die goedgekeurd dient te worden om de betaling te voldoen. Natuurlijk wordt uw bankadministratie hierna direct automatisch bijgewerkt.

Welke koppelingen zijn er nog meer?

Naast de veel voorkomende bankkoppeling komen er steeds meer mogelijkheden op de markt. Er zijn sommige boekhoudprogramma’s die al meer dan 15 koppelingen hebben met externe partijen. Er bestaan koppelingen met bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel, zodat wanneer u een klant opzoekt, de bedrijfsgegevens automatisch verkregen worden. Er is een koppeling met de belastingdienst waardoor u automatisch uw btw-aangifte kunt indienen, vaak met slechts enkele drukken op de knop.  Het is belangrijk om vooraf te bedenken wat voor u belangrijk zal zijn dat een boekhoudprogramma voor u kan doen. Wanneer u dit voor ogen heeft, dan kunt u de verschillende online boekhoudprogramma’s software met elkaar vergelijken en zo een keuze maken. Hieronder nog een aantal andere mogelijke koppelingen:

    • Webshops
    • Urenregistratiesoftware
    • salarissoftware
    • Incassobureaus
    • CRM-software

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijke koppelingen. Wilt u de verschillende boekhoudprogramma’s vergelijken? Bekijk dan onze boekhoudprogramma vergelijker.