Informer en debiteurenbeheer

Het komt regelmatig voor dat er een verkoopfactuur niet voor de afgesproken datum betaald wordt. Wanneer er niet op tijd betaald is dan kan er een automatische herinnering worden verstuurd vanuit Informer. U heeft zelf de mogelijkheid om aan te geven of u dit automatisch wilt versturen of dat u handmatig op het verstuur knopje moet drukken wanneer u dit wenst. Wanneer een klant niet tijdig betaald dan wordt diegene gezien als debiteur en u kunt uw debiteuren managen bij Informer met de functie ‘Herinneringen’.

Factuur herinneringen

Het versturen van factuur herinneringen vinden veel ondernemers lastig, dit hoeft niet zo te zijn. U heeft namelijk de mogelijkheid om eenmalig een algemene tekst te schrijven die u in InformerOnline ingeeft en dan hoeft u in de toekomst alleen de bijhorende factuur toe te voegen. Het boekhoudprogramma zal dan automatisch een factuur herinnering sturen met de correcte gegevens.

U krijgt een overzichtelijk dashboard te zien met de huidige status van uw verkoopfacturen. Bij Informer werken ze met vijf verschillende fases wanneer er een factuur niet tijdig betaald is. Bij iedere fase behoort een andere handeling naar de klant toe. Het begint natuurlijk met een nette herinnering en eindigt met het inschakelen van een incassobureau. Informer heeft dan ook een interne koppeling met incasso bureaus. Hierdoor hoeft u persoonlijk geen contact op te nemen met een incasso bureau maar gebeurt dit automatisch. U geeft bij de bijhorende klant aan dat er actie moet worden ondernomen en dan wordt dit voor u geregeld. Pas wel op dat voor het inzetten van een incassobureau er wel extra kosten worden geregeld!