De voordelen van e-Boekhouden zijn:

• Importeren van bestaande administratie
Wanneer u al een langere verantwoordelijk bent voor de ledenadministratie van een vereniging of stichting, dan kan het zijn dat u al een bestand heeft met veel informatie. Het is natuurlijk zonde om dit weg te moeten doen. Met e-Boekhouden heeft u de mogelijkheid om deze gegevens te importeren, mits u toegang heeft tot Excel.

• Nieuwsbrieven
U heeft de mogelijkheid om met slechts één druk op de knop een nieuwsbrief naar de gewenste groep te versturen.

• Innen van contributies
Het innen van contributies wordt door e-Boekhouden zo vereenvoudigd dat u in een handomdraai de periodieke contributies kunt innen.

• Invoervelden
U heeft de mogelijkheid om zelf uw eigen invoervelden te definiëren. Wanneer u bijvoorbeeld al een bestaande lijst importeert dan kunt u alsnog het overzicht bewaren door zelf de invoervelden een naam te geven.

Ledenadministratie in Excel

Het onderhouden van de ledenadministratie in Excel ziet u vaak terug in de eerste jaren van een vereniging of stichting. Net zoals een beginnende Zzp’er is het mogelijk om met bepaalde layouts de boekhouding bij te houden in Excel. Toch wordt de keuze makkelijke voor een groeiende Zzp’er, namelijk overstappen naar goede software waar veiligheid en gemak voorop staat. Ledenadministratie uitbesteden aan daarvoor bestemmende software zoals e-Boekhouden, zal uw veel tijd en moeite besparen! 

Verenigingen en stichtingen

Voor beide is het mogelijk om aan te melden bij e-Boekhouden. Het maakt hier niet uit of u bijvoorbeeld een sportvereniging, een politieke partij of een muziekvereniging bent. Vaak bestaan verenigingen en stichtingen uit leden die zowel het beleid als de financiën van de gehele organisatie bepalen. Dit kunt u vergelijken met het onderhouden van een bedrijf. Hier is het dus ook van net zo groot belang dat de ledenadministratie op orde is. Neem bijvoorbeeld het innen van de contributies, dit dient op goede orde te worden bijgehouden om het financiële aspect overzichtelijk te kunnen houden. E-boekhouden biedt u de mogelijkheid om alle informatie in één overzichtelijk programma te beheren.