Informer en automatisering

Net zoals bij ieder ander boekhoudprogramma is het (nog) niet mogelijk om het boekhouden 100% te automatiseren, er is nog altijd wel een menselijke ‘touch’ nodig. Een voorbeeld is dat wanneer u bijvoorbeeld een factuur wilt versturen naar een nieuwe klant, u dit eerst handmatig dient in te voeren in het systeem. Natuurlijk is dit een eenmalige handeling, wanneer u de klant in de toekomst nogmaals een factuur wilt sturen dan springt die er automatisch bij. 

Desondanks dat het systeem veel handelingen weg neemt, wilt u toch de controle en wat inzicht blijven houden. Hiervoor zijn er verschillende controlemogelijkheden die Informer mogelijk stelt. Hierdoor kunt u zoals u wenst zonder fouten en met minder tijd uw boekhouding in orde maken en toch de gewenste controle erover blijven houden!

Winnaars Robotic Accounting 2018

In 2018 heeft Informer de prijs van Robotic Accounting gewonnen. Tijdens de presentatie van Informer werd het automatisch boeken van facturen, de realtime bankkoppeling en PEPPOL als speerpunten gevormd. Naast al deze punten was de jury toch het meest te spreken over de btw-aangifte in InformerOnline. Er is namelijk een aparte btw-spaarrekening waar ondernemers eventuele betaalproblemen kunnen voorkomen door geleidelijk hier geld voor aan de kant te zetten. De commercieel directeur heeft zelfs aan het einde van de presentatie aangegeven dat iedere ondernemer met Informer zelf kan boekhouden. 

Een functie wat in 2018 nieuw was en tijdens deze presentatie werd behandeld door Informer was het betalen van uw btw-aangifte met simpelweg iDeal. In de finale stonden zij tegen MUIS Software en die hadden geen soortgelijke software voor het betalen van de btw-aangifte. Dit resulteerde in dat Informer de finale had gewonnen met een overweldigende 90.1% van de stemmen!

Wilt u verschillende online boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken? Gebruik dan onze boekhoudprogramma vergelijker.