Mogelijkheden en functionaliteiten

Qua mogelijkheden lijkt het wellicht interessant om het online boekhoudprogramma met de meest functionaliteiten te kiezen. Is dat echter ook de beste keuze? Met name als ZZP’er of binnen het MKB is de kans groot dat u niet alle mogelijkheden nodig heeft. Levert u diensten en koopt u daardoor nauwelijks wat in? Dan is de kans groot dat u een relatief voordelig online boekhoudpakket kunt gebruiken. Bepaal goed wat u wel en niet nodig heeft, door de functionaliteiten duidelijk op een rij te zetten.

Online toegang van de boekhoudprogramma’s

Bekijk bovendien hoe u toegang heeft tot de online boekhoudprogramma’s. Kunt u bijvoorbeeld mobiel toegang krijgen tot de software en simpele onderdelen benaderen, of kunt u daarvoor alleen gebruik maken van een computer? Is het mogelijk om eenvoudig een factuur terug te vinden en deze aan te passen, of opnieuw te versturen? Ga na hoe u toegang wenst tot het online boekhoudprogramma en bepaal aan de hand daarvan welk pakket voor u het meest geschikt is 

Kosten van de online boekhoudprogramma’s

Tenslotte kunt u de online boekhoudprogramma’s vergelijken door goed naar de kosten te kijken. Zorg ervoor dat u een beeld krijgt van de kosten die u betaalt en wat u aan de andere kant kunt verwachten. U kunt gebruik maken van de gratis boekhoudprogramma’s voor kleine ondernemingen, of hier aan de andere kant honderden euro’s per maand aan uitgeven. Ga goed op zoek naar de toegevoegde waarde, door na te gaan welke functionaliteiten u nodig heeft en hoe u hier toegang kunt verkrijgen. Het is dan wellicht interessant om gebruik te maken van een relatief duur pakket, waarmee u zich veel tijd kunt besparen. Op die manier kiest u uit de verschillende online boekhoudprogramma’s het meest ideale pakket.

Bekijk alle Boekhoudprogramma's