Uzelf als ondernemer

Wees kritisch over uzelf. Een ondernemer worden op papier is namelijk in één middag geregeld, maar laat deze keuze geen spontane keuze zijn. Kunt u uw drijfveer, doel en visie aan uzelf verwoorden? Waarom wilt u juist nu beginnen? Wat voor gevolgen brengt deze keuze met zich mee? Wanneer u er zelf volledig achter staat dan is dit inderdaad het juiste moment om contact op te nemen met de Kamer van Koophandel en een afspraak in te plannen om ondernemer te worden!

Drijfveren om ondernemer te worden

Ieder persoon is natuurlijk anders en hierdoor kan de drijfveer per ondernemer verschillen. Hieronder ziet u een lijst met een aantal voorbeelden:

  • Innoveren

Het idee dat u alleen als zelfstandige ondernemer de richting bepaalt van de onderneming en hoe het zich dient te ontwikkelen, kan voor vele al een grote drive zijn. Het behalen van succes kent namelijk geen grenzen en hierdoor is geen enkele droom te gek. Ga op zoek naar innovatie manieren om uw succes te behalen en natuurlijk plezier te maken in het bedrijven van uw business! 

  • Het werken voor resultaat

Vele ondernemers vinden het behalen van resultaat enorm leuk. Wanneer u er voor gekozen heeft om ondernemer te worden voor deze reden dan is de kans groot dat u iedere dag vol motivatie zit. Een belangrijk aspect is hier wel dat er verantwoordelijkheid moet zijn om ook de verantwoording op zich te nemen op de momenten dat de resultaten niet behaald zijn. 

  • Het aangaan van uitdagingen

U als ondernemer wordt regelmatig voor uitdagingen geplaatst die u waarschijnlijk nooit had ervaren in loondienst. Een voorbeeld is dat u als ondernemer vaak in het begin een individu met meerdere petten moet zijn. Er is namelijk een grote mogelijkheid dat u in het begin van uw onderneming zowel een schrijver, marketeer, ontwerper, onderzoeker en boekhouder bent. Dit is natuurlijk een grote uitdaging! 

Bij Boekhoudprogramma-online.nl hebben wij een boekhoudprogramma vergelijker ontworpen. Dit helpt u met het bepalen welke boekhoudprogramma het beste bij u past als startende ondernemer! 

Bekijk alle Eigen bedrijf